Syyskokouksessa nousseita kysymyksiä

10.11.2017

Syyskokouksessa esitettiin asukkaiden kysymyksiä Espoon kaupungille mm. vesihuollosta, teiden kunnosta, valaistuksesta, pyöräteistä ja alueemme sähkökatkoherkkyydestä. Alla saamamme vastaukset kaupunkitekniikan keskuksesta.

  1. Vesihuollon kehittämissuunnitelmassa, luonnos 2017-2026 http://www.espoo.fi/vesihuoltosuunnitelma on moneen kertaan mainittu ja huomioitu Siikajärvi vastaanottokeskuksineen, mutta ei vielä kuulu tämän kymmenvuotiskauden kohteisiin. Kerroin työryhmälle tiedoksi teidän huolenne, ja tosiaan sielläkin odotellaan ympäristölupaa puhdistamon laajentamiselle.
     
  2. Valaistus uusitaan kokonaan samalta alueelta kun vesihuolto rakennetaan, lisäksi kaupunki vaihtaa valaisimet parempiin eli ledeihin (nykyiset pylväät säilyttäen) alueilla Heinäslampi, Naruportti, Heinästien alkuosa (joka ei ole vesihuollon urakassa). Siikajärventien pohjoisosan valaisimia ei näillä näkymin vaihdeta. Yhteyshenkilö lisäkysymyksiin kari.sola@espoo.fi
     
  3. ELY:yn voi laittaa toiveen Heinästien ja Siikajärventien perusparantamisesta, osoite http://www.ely-keskus.fi/web/ely/palaute  tai s-postitse  liikenteen.asiakaspalvelu@ely-keskus.fi Vesihuoltohanketta on luvitettu sellaisen henkilön kanssa, joka ei näitä perusparannussuunnitelmia hoida.
     
  4. Sähkönjakeluverkkoa (pienjännite) uusitaan liitteessä näkyvällä alueella, eli kutakuinkin samoin kuin vesihuoltoa. Lisäksi Caruna uusii keskijänniteverkkoa alueella, mutta en saanut tarkempaa karttaa. Kaiken kaikkiaan jakeluvarmuus on menossa parempaan suuntaan.



    Yhdistys odottaa parhaillaan AVI:lta päätöstä Koy Siikajärventie 88-90 ympäristölupahakemukseen. Päätös on luvattu antaa tämän vuoden loppuun mennessä.

    Yhdistys pitää Siikajärven vesihuoltohanketta erittäin kannatettavana, mutta on edelleen sitä mieltä, että ainakin Koy Siikajärventie 88-90 pitäisi saada vesihuollon piiriin heti ensi vaiheessa sen toiminnan laajuus ja toisaalta nykyinen puhdistamotekniikka huomioiden.

    Nyt vesihuollon ympäristönsuojelulliset lähtökohdat tuntuvat vain sanahelinältä, jos alueen suurin jätevesien pistekuormittaja saa jatkaa toimintaansa vanhalla puhdistamotekniikalla, kuten se on tehnyt jo kaksi vuotta. Yritysten jätevesien käsittelyltä tulisi vaatia samaa kuin yksityiskiinteistöjenkin. Nykyinen toiminta uhkaa Heinäslampea ja Sahajärveä, jonka kunnossapito on jo nyt jätetty yksityisten harteille.